top of page

Kőszegen esélyes az ellenzék

Lezárult az egyhetes online közvélemény-kutatás, amely a Facebookon egy hirdetés alapján történt, a célcsoport részletes meghatározásával (kőszegi lakóhellyel rendelkező, 18 évesnél idősebb felhasználók Kőszeg területén). Összesen 314 fő járult hozzá a kutatás sikerességéhez.

A válaszadók többsége férfi volt - 74,6%.

Életkori megoszlás tekintetében a 36-45 éves korosztályba tartozó kitöltők 30,5%-ot tettek ki, őket a 25-38 éves korosztály követi 28,8%-kal. Az 55 évesnél idősebb kitöltők aránya alig érte el a 10%-ot.

A kérdőív kitöltőinek 96,6%-a részt kíván venni az október 13-án megrendezésre kerülő önkormányzati választáson.

A válaszadók többsége nem elégedett Kőszeg jelenlegi városvezetésével, mindössze 32% teljesen, 12% pedig részben elégedett.

A polgármester-választás tekintetében az ellenzéknek komoly esélye van az októberi választáson: Rába Kálmán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje (41%) lehet a kihívója Básthy Bélának (47%). A válaszadók 12%-a szavazott a független Tóthné Dolgos Zsanettre.

A közvélemény-kutatás szerint tehát Kőszegen a legesélyesebb ellenzéki jelölt Rába Kálmán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje, aki az online szavazatok 41%-át kapta.

A közvélemény-kutatás nem tekinthető reprezentatívnak, a kitöltők személye a hirdetés elérésének függvénye volt. A megkérdezés 2019. 09. 16. és 2019. 09. 23. között zajlott.

A Sensus Research a közvélemény-kutatást saját maga elemzi és publikálja. Az adatok felhasználása engedélyköteles.

bottom of page